Biografia

Andreu Valor i Insa. Cocentaina [El Comtat]. 1978.
Compromés amb la vida, amb la dignitat col·lectiva i amb la llibertat. Arrelat a la terra que xafa, canta i s’expressa per aportar una altra opció de vida, lluny del capitalisme. Aprenent de les emocions.
Segueix defensant unes lletres, un desig poètic i contundent, que des de la prudència defensen la humanitat, el respecte, la terra, la llengua, la cultura i integren a les persones. Porta des de 2007 en solitari, havent editat ja, 8 discs discogràfics, el darrer, “Insurrecte”, premi a millor disc de cançó d’autor i millor gira per l’Institut Valencià de Cultura.

"La Boira" - Andreu Valor

Spotify Amazon YouTube Music

Andreu Valor

“Insurrecte” ens presenta 10 cançons, inicialment, amb una sonoritat renovada, textures ambientals i arranjaments propis d’un pop-folk nord-europeu capaç de mantindre l’essència del missatge mentre ens transporta a experimentar noves sensacions sonores i la contundència rítmica en alguns dels temes. Novetat tangible en un projecte d’Andreu Valor.

Aquestes 10 cançons pretenen mantenir l’ànima rebel que planta cara a les injustícies i canta a la pau, que fermen l’artista valencià. El cantautor proposa un disc obert! Significa que en aquesta velocitat voràgine dels nostres temps, s’atreveix a seguir amb els formats clàssics, cd i vinil, però amb l’estratègia de no donar-ho tot de colp.

A través d’un codi QR inserit als treballs físics, es podran aconseguir noves cançons inèdites i nou material en primícia per incentivar el vincle.
El nou disc compta amb dos elements claus en aquesta nova aposta: la presència dels productors i arranjadors, Blai Antoni Vañó & Hèctor Tirado, responsables de donar-li forma al nou treball i la renovació sonora i visual de cada directe.

El repertori compta amb la col·laboració de Samantha Gilabert, la cantant de Beniarrés (El Comtat) d’OT, al tema que obri el disc, «Et declare la pau».
“Insurrecte” ha estat guardonat amb el premi a millor disc de cançó d’autor i millor gira als III Premis Carles Santos de la música organitzats per l’Institut Valencià de Cultura.