Biografia

Mireia Vives (Llíria) mar i muntanya: la veu al bressol de les onades i els peus a terra ferma, a l’aguait. Va començar carrera amb el grup Bakanal i després abordà l’aventura dels ja mítics Rapsodes. Des del 2015 salpa nous horitzons amb una barqueta feta a la mida. La intel·ligència i la saviesa de la humilitat i l’ambició de créixer i eixamplar camins. Si L’amor fora de mapa suposà la seua consolidació amb Línies en el cel elèctric apuntà a tocar guanyar-se un espai dins de la constel·lació de les veus en la nostra llengua. Ha col·laborat amb en Feliu Ventura, Lluís Llach, Josep Lluís Notari, Nuc, Pellikana, El Diluvi, Fermin Muguruza, Andreu Valor, Neus Ferri…

Borja Penalba (València), nàufrag de vocació i insatisfet d’ofici, ha fet de la guitarra el rem que li permet navegar. En el periple ha compartit travessia amb artistes com ara Lluís Llach, Feliu Ventura, Miquel Gil o Maria del Mar Bonet entre molts d’altres. Ha musicat Estellés, Marçal, Villangómez, Roís de Corella, Ausiàs March, Granell… Ha compost BSO com Salvador (Puig Antich) o Enxaneta. Ha co-creat espectacles com Tranuites Circus, Llits, Estellés de mà en mà o Ovidi3.

Mireia Vives i Borja Penalba comencem el nostre camí junts en 2015, gràcies a diverses col·laboracions en concerts. En febrer de 2016 veu la llum el nostre primer treball discogràfic conjunt, L’amor fora de mapa (Mésdemil, 2016), el va seguir Línies en el cel elèctric i ara arriba el torn de fer un nou camí plegats. Ens hi acompanyeu?

Són també co-creadors e intèrprets de l’espectacle Ovidi4 Cuidem-nos, juntament amb David Fernàndez i David Caño (2018-2019).

DISCOGRAFIA

Cançons de fer camí 2019

Caçons del cel elèctric 2017

L’amor fora del mapa 2016

Material promocional

Notes de premsa

Spotify iTunes Amazon YouTube Music Buy

Mireia Vives i Borja Penalba – Fitxa grup

Release Date : 21 d'octubre de 2019
Artist : Mireia Vives i Borja Penalba

Mireia Vives i Borja Penalba presenten un nou disc amb 18 cançons, la majoria inèdites, pròpies, algunes musicacions, versions de referents… 72 minuts de música -que quasi els obliga a fer un doble- d’estil com sempre difícil d’etiquetar. La gran aliança entre l’etern guitarrista i una veu deliciosa els fa capaços com ningú d’anar de la cançó d’autor minimal a cappella, a la rumba, el pop-rock, el folk nostre de cada dia, el cabaret gamberro, la cobla i el reggaeton (feminista, com sinó?); i tot açò, sense perdre la coherència -sí, és possible- ni deixar de tenir les contradiccions que els fan preciosos.

Diuen que és un disc de cançons que els colpegen i els fan entendre millor el món. És també un disc fet en ruta i com a teràpia. Gestat sense parat de rodar per tota la geografia del país. Si a Línies en el cel elèctric eren mar i illes-cançó connectades per l’aigua però diferents per la seua pròpia fauna, a Cançons de fer camí són muntanya i tots els camins que hi podem caminar.

A part de les cançons pròpies, Mireia i Borja musiquen en aquest treball a Maria Mercè Marçal -de fet, el títol del disc és manllevat d’un poema seu- i a la gran Montserrat Roig. També han treballat amb els seus companys poetes i amics, Joanjo Garcia, David Caño i Roc Casagran. I amb els -també companys poetes i amics- Rafeef Ziadah, Joan Salvat Papasseit i Joan Fuster.

“València negra” – Videoclip