Biografia

Mireia Vives i Borja Penalba comencen el seu camí junts en 2015, gràcies a diverses col·laboracions en concerts. En febrer de 2016 veu la llum el seu primer treball discogràfic conjunt, ‘L’amor fora de mapa’ (Mésdemil, 2016). L’àlbum, que recull poemes del llibre homònim de l’escriptor català Roc Casagran, es presenta per tot el país amb un espectacle de gran èxit. Un any després presenten ‘Línies en el cel elèctric’ (Mésdemil, 2017), el seu segon LP en conjunt, aquesta vegada amb lletres pròpies, que explicaven així: “aquest disc és un conjunt d’illes-cançó, un homenatge als paisatges i a les persones que conformen el nostre univers, una etapa més de la nostra particular Odissea”

"València Negra" - Mireia Vives i Borja Penalba

Spotify Amazon YouTube Music

Mireia Vives i Borja Penalba

Mireia Vives i Borja Penalba han preparat un nou disc amb 19 cançons, la majoria inèdites, pròpies, algunes musicacions, versions de referents… 72 minuts de música -que quasi els obliga a fer un doble- d’estil com sempre difícil d’etiquetar. La gran aliança entre l’etern guitarrista i una veu deliciosa els fa capaços com ningú d’anar de la cançó d’autor minimal a cappella, a la rumba, el pop-rock, el folk nostre de cada dia, el cabaret gamberro, la cobla i el reggaeton (feminista, com sinó?); i tot açò, sense perdre la coherència -sí, és possible- ni deixar de tenir les contradiccions que els fan preciosos.
Diuen que volen fer un disc de cançons que els colpegen i els fan entendre millor el món. És també un disc fet en ruta i com a teràpia. Gestat sense parar de rodar per tota la geografia del país. Si a ‘Línies en el cel elèctric’ eren mar i illes-cançó connectades per l’aigua però diferents per la seua pròpia fauna, a ‘Cançons de fer camí’ són muntanya i tots els camins que hi podem caminar.