Biografia

Tomàs de los Santos es caracteritza pel seu compromís amb l’associacionisme dins la societat. A finals de 2010 el conviden a cantar en un Homenatge a Ovidi Montllor celebrat a Benimaclet. Tomàs de los Santos interpreta en aquest homenatge dos cançons del cantant d’Alcoi: ‘M’aclame a tu’ i ‘Va com va’. La música sempre havia format part de la seua vida i a partir d’aquest moment, es replanteja tornar a donar-li una oportunitat. 

Al 2011 li posa música al poema XV de la part dels Homenatges Anònims del Llibre de l’Exili d’Ovidi, inclós en el sèptim volum de les obres completes de Vicent Andrés Estellés. El músic aconsegueix cridar l’atenció del compositor de Borja Penalba. Al 2014 publica juntament amb Penalba el seu primer treball: Dones i Dons (Mésdemil, 2014), que guanya el IX Premi Ovidi Montllor al Millor Disc de Cançó.  Al 2016 publica el seu segon treball Segona Mà (Mésdemil, 2016), un recull de músiques i lletres fetes per convocar, alhora, emocions i consciències, teixides amb la llana d’una mirada crítica a la quotidianitat i amb una actitud compromesa cap a les persones i la terra.

"Dolça Veritat" - Tomàs de los Santos

Spotify YouTube Music

La rosa als llavis (Bureo Músiques, 2021)

Tomàs de los Santos torna després de cinc anys de silenci amb el disc ‘La Rosa als llavis’ (Bureo Música, 2021). Aquest enregistrament beu del poemari de Joan Salvat-Papasseit. El treball de l’artista ha comptat amb la col·laboració de l’actriu Elsa Tronchoni.

Amb la honestedat com a premisa, Tomàs de los Santos s’ha llençat a musicar els poemes de Papasseit. L’amor és el tema principal del títol del poema que titula un disc tractat amb cura i respecte.

L’espectacle de Tomàs de los Santos presenta tres escenaris diferents: el primer, on canta ell en solitari; el segon, amb Elsa Tronchoni recitant i el tercer, amb també, l’obra de teatre conjunta. Un espectacle ambiciós i adaptat, també, a les circumstàncies de pandèmia covid-19 que viu la societat.