Biografia

Pau Alabajos va començar la seua  carrera artística actuant als carrers de la ciutat de València, interpretant les seues cançons en el  districte de Ciutat Vella, a l’ombra  del Micalet. L’any 2004 va publicar  el seu disc debut, Futur en venda (Cambra Rècords, 2004), que va  rebre el Premi Ovidi Montllor 2006  a la millor lletra per Cançó explícita. Des d’aleshores Pau Alabajos no ha aturat la seua carrera musical, reunint una trajectòria envejable. 

El seu darrer àlbum es titula Les  hores mortes (RGB Suports, 2020),  una referència a un dels tres poemes del llibre Estimada Marta, de  Miquel Martí i Pol. No és l’única adaptació literària que apareix en aquest CD: també hi  ha una musicació del manifest en  vers Vuit de Març, de Maria Mercè  Marçal i  del poema No passareu, d’Apel·les  Mestres. Més enllà de  les adaptacions literàries, el disc  es completa amb un grapat de  cançons d’amor i de guerra, temes  inèdits escrits i compostos íntegrament pel cantautor de Torrent.

"Els amants" - Pau Alabajos

Spotify Amazon YouTube Music

Pau Alabajos

Pau Alabajos ens presenta el seu vuité projecte discogràfic, “Les hores mortes” (RGB Suports, 2020), una referència a un dels tres poemes del llibre “Estimada Marta”, de Miquel Martí i Pol, que ha musicat en aquesta nova aventura. No és l’única adaptació literària que apareix en aquest àlbum: també hi ha una musicació del manifest en vers “Vuit de Març”, de Maria Mercè Marçal (amb la col·la boració especial de les artistes Gemma Humet, Meritxell Gené i Marta Rius, que posen la veu a l’enregistrament) i del poema “No passareu”, d’Apel·les Mestres, un poema an timilitarista de 1917 que s’ha convertit en un himne antifeixista. Més enllà de les adaptacions literàries, el disc es completa amb un grapat de cançons d’amor i de guerra, temes inèdits escrits i compostos íntegrament per Pau Alabajos: lletres viscerals i melodies in cisives amb una guarnició instrumental de luxe.